Vi laver radio, podcast og TV
bhbjm.png

Nyheder

Nyheder fra Munck Studios.

Munck Studios dobbeltnomineret til Prix Europa

Prix Europa 2020.jpeg

I dag blev de nominerede til Prix Europa offentliggjort. Det er den europæiske mediepris, som årligt uddeles i Tyskland. Blandt de nominerede kan man finde to produktioner fra Munck Studios – Fejk og Revet

FEJK

Den tredje sæson af podcast- og radioprogrammet Fejk, som Munck producerer for UR, er nomineret til Prix Europa i kategorien Radio Current Affairs.

- Nu fik jeg en glædesfyldt aften, griner Anna Charlotta Gunnarson, producent, programleder og skaber af programmet.

- Sikke et bevis på, at Fejk fungerer, selv internationalt, og at det er muligt at lave super spændende folkeoplysning med humor! Sjælendt har jeg slidt så hårdt i det med et kulturhistorisk gravearbejde som under jagten på den flerfacetterede Rosa Parks. Vi vendte hver en sten, gennemgik detaljeret billeder og dokumenter, og det var spækfyldt med aha-oplevelser. Vi er så stolte nu!

Fejk er et program, som komplementerer historien og kigger nærmere på hvorfor og hvordan nogle fænomener og personer kan kendetegnes som centrale, mens andre ryger i glemmebogen. I det nominerede program Rosa Parks – den organiserede spontantprotest, kigger Anna Charlotta Gunnarson og David Silva nærmere på, hvem Rosa parks var, og hvorfor billedet af hende som en træt lille dame, der ”tilfældigvis” forandrede historien dominerer, når hun i stedet var en meget bevidst aktivist.

- Vidunderligt, når en så stærk redaktion med en vigtig opgave fra UR får opmærksomhed for jobbet med både form og indhold, siger Susan Myrdal, projektleder og redaktioschef i Munck Studios.

REVET

Den danske fiktionsserie Revet er nomineret i kategorien Radio Fiction. Dramaet er produceret af Munck Studios i København for Danmarks Radio.

- Vi er glade og stolte over Revet og ser virkelig frem til at præsentere det for juryen i Potsdam til oktober, siger Karen Albertsen, direktør for Munck Studios København.

Serien er baseret på manuskriptforfatteren Christian Bengtsons personlige erfaringer med at vokse op i en afsides del af Danmark med de udfordringer, der er forbundet med det, særligt for ungdommen, som forsøger at finde sin identitet og plads i livet.

- Selv er jeg født og opvokset i Nordvestjylland og har oplevet de strukturreformer, der har skabt grobund for en centralisering, der har splittet Danmark. Det har gjort arbejderklassen og underklassen usynlig. De føler sig ikke set. Vores hovedperson hedder ”Face”, men har intet ansigt. Men gennem ham kan vi komme bag magtløshedens og frustrationens mur og måske se os selv i hans drømme, siger Christian Bengtson, der med serien ønsker at komme tæt på de følelser og dilemmaet som mange unge oplever.

Prix Europa løber af stablen mellem d. 18. og 25. oktober i Potsdam, Tyskland. Prisen er blevet uddelt siden 1987 til produktioner i radio, TV og på internettet.

Admin